Dagtochten

Dagtochten

Op wisselende dagen in de zomermaanden zijn er dagtochten met boot en bus. Afvaart vanuit Wedderveer, Oude Pekela en Midwolda (Blauwestad). Vertrek om ca. 10.00 uur vanuit de haven, 2 x koffie met cake aan boord, lunch op locatie en aansluitend een rondrit met op leuke locatie nog even een pitstop (eigen rekening). Tussen 16.30 en 17.00 uur bent u weer terug in de haven. Kosten vanaf  € 35,00. Leuk voor kleine groepjes of individueel.

(zie de dagtocht van uw keuze onder kopje Blauwestad of Wedderveer).

Grotere groepen (vanaf 25 personen) kunnen voor enkele dagtochten ook een andere dag plannen. De omgeving van de busrit mag u dan zelf bepalen. Als groep worden opgehaald met de bus? We maken graag een prijsopgave voor u. Kleinere groepjes kan natuurlijk ook maar dan moet de prijs aangepast worden.

Onderstaande zijn voorbeelden, enkele kunt u zich individueel of met kleine groepjes voor opgeven. Dan staat er een datum bij.

Dagtocht

Graanrepubliek

Datum:  10 augustus

Deze dagtocht begint om 10.00 uur in de haven van Midwolda, Blauwestad. We maken eerst een vaartocht van ca. 2 uur door de Blauwestad. Waar vroeger de graanvelden waren zien we nu water en prachtige huizen. Na de vaartocht gaan we de klassieke bus in om op locatie te gaan lunchen, soep met broodjes. Hierna gaan we via de graanrepubliek (natuurlijk de nodige uitleg) naar Bad Nieuweschans. In de voormalige remise, die nu omgetoverd is tot allerhande leuke bedrijfjes als bakker, restaurant, stokerij enz., krijgen we een rondleiding. Tegen 17.00 uur zijn we terug in de haven van Midwolda.
Inclusief vaartocht incl. koffie/cake, busvervoer, lunch en rondleiding LocLoods Bad Nieuweschans. Kosten: € 39,95 per persoon

Groepen mogen hun eigen dag plannen. Dit is aan te vullen met een proeverij in de LocLoods en bv een diner.

Reserveer 10 augustus!

Let wel: bij onvoldoende aanmeldingen kunnen we besluiten deze dagtochten te annuleren.

 

Dagtocht
Pronkjewails

Data: 30 augustus

Bijzonderheden: Groningen heeft veel Pronkjewails. Tegenwoordig ook het Pronkjewailpad. Aan dit pad zijn allerlei bezienswaardigheden te bekijken. Wij hebben enkele in een rondrit verwerkt. Een gids weet hierover veel te vertellen.

We beginnen om 10:00 uur met een vaartocht door de Blauwestad. Om 12.00 uur staat onze klassieke bus tot uw beschikking om u naar Landgoed Westerlee te brengen voor een heerlijke lunch. Daarna volgt een prachtige route langs de vele pronkjewails  die het gebied rijk is. Pitstop op locatie voor eigen rekening. Tegen 17.00 uur bent u terug in de haven van Midwolda

Incl. vaartocht, 2 x koffie/thee met cake op de boot, streeklunch en rondrit € 39.95 p/p.

U kunt hiervoor reserveren, kosten € 39.95 p/p. Vertrek vanuit de haven van Midwolda.
Ook te boeken voor groepen op andere datum.

Let wel: bij onvoldoende aanmeldingen kunnen we besluiten deze dagtocht te annuleren.

Reserveer 30 augustus!

 

Dagtocht
Varen Pekela’s, rondrit Westerwolde

Dagtocht met varen door het Pekelder Diep, lunch en rondrit door Westerwolde. Vertrek 10.00 uur vanuit de haven van Oude Pekela. Om 12.00 uur gaan we met de bus naar ons lunchadres voor een goede lunch van soep met broodjes. Hierna staat de bus klaar voor een rondrit door het mooie Westerwolde. Tegen 17.00 uur zijn we terug in Oude Pekela. Kosten € 35,00 p/p. 

Datum nog niet bekend.

Dagtocht Het Verhaal van Pekela (zonder vaartocht)

Aanrader!
Echt iets voor een familiedag die geinteresseerd zijn in dit verhaal….

In een voormalig strokartonfabriek in Oude Pekela worden oude ambachten gebundeld en geexposeerd. Om 10.00 uur welkom door Siep&Co met koffie en koek waarna het Verhaal van Pekela volgt (film). Daarna rondleiding, papierscheppen, plaggenhut, hennepverhaal enz. Dan vertrekken we met de klassieke bus naar ons lunchadres voor een goede lunch waarna we met de bus verdergaan met het Verhaal van Pekela. Langs het Pekelderdiep met zijn vele scheepswerven, koffiestop (eigen rekening) in Boven Pekela met nog meer verhalen…. We zijn tegen 17.00 uur terug bij Siep&Co. Echt een aanrader!
Kosten € 35,00 p/p. 
Op andere datum mag u ook met uw eigen groep (prijs vanaf 25 pers. € 35,00 pp, bij minder aantal personen zal de prijs iets hoger zijn).