Busuitjes

Busuitjes

Geregeld bieden we uitjes aan waar u zich individueel voor op kunt geven. Meestal met onze klassieke bussen. Vertrekplaatsen Blijham, Hoofdweg dorpsplein, Scheemda carpoolplaats de Akker. Als groep kunt u ook een andere opstapplaats aangeven en kijken we of dit past in het programma.

Onderstaande bus uitjes zijn DIREKT te BOEKEN en te BETALEN

Dagtocht

Westerwolde rijgt…

Datum: 16 juni

Westerwolde rijgt | Busreis langs 4 prachtige tuinen, inclusief lunch

Westerwolde rijgt is een tiendaags tuin- en kunstevenement in de mooie regio Westerwolde/Kanaalstreek. Tuinen openen hun tuinhekken voor bezoekers en nodigen bovendien kunstenaars uit om te komen exposeren. Thema waar zowel tuinen als kunstenaars zich dit jaar door laten inspireren is ‘Op ’n Riege!’. Iedere tuin is een verrassing!
Voor informatie over het evenement zie: www.westerwolderijgt.nl
De touringcar van Pieter Dekker Blijham leidt u langs vier toptuinen en naar Gasterij Natuurlijk Smeerling voor een heerlijke lunch!

Kosten: € 25,00 ; de lunch is bij de prijs inbegrepen.
In iedere tuin staat koffie, thee en vaak ook iets lekkers klaar; u kunt zelf uw koffiemoment plannen. Dit is voor eigen rekening.

Opstapplaatsen:
9.00 uur station Winschoten, Stationsweg 22, 9671 AN Winschoten
9.20 uur station Veendam, Parallelweg, 9641 KG Veendam
9.45 uur Busstation Stadskanaal, Navolaan 9501 CT Stadskanaal
N.B. Dit zijn streeftijden, er kan een paar minuten vertraging optreden.

’s Morgens worden bezocht:

Stonefarm Stadskanaal
Een tuin van twee hectare in Engelse landschapsstijl met opvallende zwerfkeien die in harmonie met de gevarieerde beplanting zijn aangebracht. In de zomer geuren de vele rozen. In de tuin zijn meerdere vijvers en een folly. Alle bijgebouwen op het terrein zijn veranderd in expositieruimtes. Ga op ontdekkingsreis langs keramiek, textielkunst, mandala’s, kralen en schilderkunst!
De Eendepoel Sellingen
Rond een monumentale boerderij in Sellingen ligt een prachtige tuin. Langs de oprit honderd jaar oude acacia’s en rozenperken. In de vaste plantenborders een grote verzameling grassen, irissen, Hemerocallis en bijzondere vaste planten. Weitjes met dieren en natuurlijk een eendenpoel.

Exposities:
Kardia Meijer, schilderkunst, mixed media
Jolanda den Besten, bloemschikkunst ge(vries)droogde/natuurlijke materialen en demonstratie.

 

13.00 uur: Lunch bij Gasterij Natuurlijk Smeerling. Op een prachtige locatie tussen eeuwenoude boerderijen en prachtige natuur. De lunch zal passen in het thema ‘Op ’n Riege!’.

 

’s Middags worden bezocht:

De Vier Handen Vlagtwedde
De eigenaren tuinieren allebei met veel plezier en daar zijn gelijk die vier handen mee verklaard!

De parktuin heeft uitsluitend ronde vormen, is ruim van opzet, maar toch vriendelijk met mooie doorkijkjes. Afgelopen jaar werd een grote vijver gerealiseerd.

Exposities:
Marga van den Bosch, keramiek
Harry van den Bosch, schilderkunst

Reserveren!

Let wel: bij onvoldoende aanmeldingen kunnen we besluiten deze dagtochten te annuleren.

 

VW fabriek op vrijdag 18 mei

Dit jaar is het weer mogelijk de fabriek te bezoeken. Er zijn nogal wat veranderingen, we kunnen nu kiezen voor een korte en een lange tour. De lange tour gaat door 3 hallen en wordt met een shuttlebus door de fabriek gedaan. Deze duurt 3 uur. Om 12 uur volgt en warme maaltijd in de fabriek in buffetvorm. Van broodjes tot aardappelen, groenten, vlees, toetje. Daarbij een flesje fris. Na het eten gaan we naar de VW shop in Emden. De fabriek geeft u nog een paar procent korting op de aankopen daar. Tegen 15.30-16.00 uur zijn we terug in Blijham.

Er worden extra veiligheidsmaatregelen getroffen en verzocht wordt om om 9.00 uur bij de fabriek te zijn. Vergeet uw ID kaart niet! De lange rondleidingen worden alleen s’morgens gedaan. Dus we vertrekken om 07.30 uur vanuit Blijham. Deze dag hebben we voor een lange/uitgebreide tour gekozen.

Vanaf 16 jaar € 49,50 pp  Reserveer!
6-15 jaar € 35,00 pp  Reserveer!

Meyer Werf Papenburg

Datum: 15 september

Vanaf Blijham vertrekken we om 13.30 uur met onze luxe touringcar naar Papenburg. Bij cafe Mosart genieten we van 2 x koffie/thee met gebak. Hierna gaan we naar de Meyer Werf voor een rondleiding van 2 uur. Daarna weer terug naar uw opstapplaats. Tijdsduur: 13.00-18.15 uur.

Prijs € 32.50 p/p
Reserveer!

Kinderen 6-12 jaar € 22.50 pp
Reserveer!

Kinderen 3-5 jaar € 10,00 pp
Reserveer!

juni 1 2016 054