Blauwestad

 

Blauwestad

In de jaren 90 werd een plan neergelegd om een groot stuk (7 ha) landbouwgrond tussen Winschoten en Scheemda onder water te zetten en daar woongebieden in te plaatsen zodat ieder huis aan het water staat.

Sinds 2007 varen we in dit prachtige gebied die ieder jaar mooier wordt. Komen we in Wedderveer maar 1 aalscholver tegen, in de Blauwestad zijn dat er 100.

Dat wil ook wel wat zeggen over de visstand in het meer. Met 4 havens  en 5 woongebieden is de Blauwestad 1 van de grootste meren van Nederland. Echt een aanrader om dit gebied eens te bewonderen.

Rondvaartboot de “Windschere”

De WindschereIn de Blauwestad varen we met de “Windschere”. De naam is een afkorting van de eerste letters van de gemeenten Winschoten, Scheemda en Reiderland, waar de Blauwestad is gesitueerd. De naam is bedacht door Klaas van Zonneveld die met een groep de eerste afvaart mee mocht. Tegenwoordig zijn die gemeenten al samengegaan onder de naam Gemeente Oldambt. Het schip heeft 50 zitplaatsen en kan rondom open. Ook heeft dit schip een rolstoellift en toilet aan boord.