Diversen

Bijzondere uitjes, enkele voorbeelden….

“Proef de kunst in het Oldambt”

beeldbeentvanaf 20 personen € 49.50 p/p incl. busvervoer, entrees galeries, welkomstdrankje, soep, hapje en drankje en diner.

We beginnen bij galerie De Groninger Kroon in Finsterwolde waar u verwelkomt wordt met een heerlijk drankje. Om 11.00 uur staat onze klassieke Waterliner bus klaar voor een leuk toeristische route naar t’ Waar. Bij galerie Waarkunst, waar behalve de galerie ook leuke buitenobjecten te bewonderen zijn staat de soep voor u klaar. Daarna gaan we naar Winschoten, blauwestad_logoGlasatelier Di Vetro. Ook deze kunst is een lust voor het oog, laat u verrassen…. hier een hapje en een drankje. Tegen 17.30 uur zijn we terug bij de Groninger Kroon en sluiten af met een heerlijk diner. In overleg kan deze volgorde ook gewijzigd worden. Een huiskamerdiner bij galerie Waarkunst is ook niet te versmaden.

Bovenstaand is een Blauwelint arrangement.

“Alle schaapjes op het droge”

schapenVanaf 10 personen € 15,00 p/p incl. koffie met koek, diavoorstelling, wandeling BS met schaapherder en natje en droogje in de mand. Max. 20 personen.

I.s.m. Schapenbedrijf Kunst-Egberts een leuke middag voor jong en oud. We beginnen om 14.00 uur bij de boerderij in Beerta met koffie/thee met koek en in deze prachtige ontvangstgebouw krijgt u een diavoorstelling te zien wat dit bedrijf zoal doet. U ziet de schapen trouwens overal grazen: bv. langs de rondweg bij Winschoten maar ook in de Blauwestad. Na het ontvangstgedeelte gaan we bij de boerderij proberen om enkele schapen tussen hekjes te drijven.

Hierna gaan we gezamenlijk naar de Blauwestad en lopen we met de schaapherder en de honden een eindje mee op de dijk. Natuurlijk krijgt u een hapje en een drankje mee voor onderweg. Tegen 17.00 uur zijn we terug bij de boerderij. U kunt dit nog afsluiten met een diner op locatie en vooraf een rondvaart tegen meerprijs.

Landgoed Tenaxx in Wedde”

20160507-teaxx-234-300x200

DINO PARK

In de bossen van Landgoed Tenaxx staan meer dan twintig dinosaurussen die zijn nagemaakt op ware grootte. Onder meer de Triceratops, Velociraptor en natuurlijk de Tyrannosaurus Rex. Ze staan verscholen in het bos, dus zul je ze moeten zoeken (Dinotrack). Wanneer je op pad gaat in het Krijtwoud klinkt er af en toe een spectaculair gebrul. Probeer ze allemaal te vinden!

arboretumBOMENPARK

Een arboretum is een bomenverzameling (arbor = boom). Het arboretum de Hangende Tuinen bestaat uit ongeveer 4.000 bomen en is net als andere arboreta op traditionele wijze ingedeeld in werelddelen: Azië (Japan, China, Himalaya), Amerika en Europa. Treurbomen vormen het centrale thema van de bomenverzameling. Treurbomen zijn een bijzondere variant. Iedereen kent de treurwilg, maar wist u dat er ook treurkastanjes en treurnaaldbomen zijn? In het arboretum zijn de ‘gewone’ varianten en de treurvarianten van diverse boomsoorten naast elkaar geplant.

rock

Hier wordt zichtbaar welke enorme variatie er binnen een soort bestaat, maar ook de onderlinge verwantschap van uiteenlopende soorten. Aan de hand daarvan kan op begrijpelijke en toegankelijke wijze duidelijk worden wat de betekenis is van het darwinisme. Ook kan men hier op een eenvoudige manier zien welke slimme trucs bomen gebruiken voor hun overleving. Los daarvan zijn de soms bizarre en grappige treurvormen een lust voor het oog.

Wie houdt van sportieve competitie kan zich uit­le­ven in de survivalrun van Land­goed Te­naxx. De sur­vi­val­run is een 1,5 ki­lo­me­ter lang par­cours met maar liefst 16 on­der­de­len.

Excursie met vereniging of bedrijf

Land­goed Te­naxx is in groeps­ver­band te be­zoe­ken, bij­voor­beeld in het ka­der van een ex­cur­sie van een ver­e­ni­ging of be­drijf. U kunt bij­voor­beeld een rond­lei­ding door het ar­bo­re­tum krij­gen en/of ge­bruik ma­ken van de Sur­vi­val­run, ge­volgd door een lunch. Al­ler­lei com­bi­na­ties zijn mo­ge­lijk.

Opgehaald met onze bus en een middag doorbrengen op Landgoed Tenaxx met aansluitend een heerlijk buffet of barbecue behoort tot de mogelijkheden. Neem contact met ons op dan maken we u graag een passende offerte.

 

 “Op kerk- en toren pad”

We bezoeken zeker 6 indrukwekkende Oud-Groninger kerken/torens die Landmerken zijn in het noorden en noordoosten van Groningen. We beginnen in Hornhuizen en daarna Breede, Uitwierde, Termunten, Finsterwolde en Nw. Beerta. Natuurlijk koffie met cake en lunch inbegrepen. Bij alle kerken zal uitleg aanwezig zijn. Vertrek ca. 8.30 uur, tegen 18.00 uur terug. Prijs € 39.50 p/p

landmerken

 

 

Min. 25 personen, bij minder aantal moet de prijs aangepast.
Vertrek vanuit deze regio (20 km vanaf Winschoten) anders meerprijs.